З усього розмаїття сортів сочевиці можна виділити французьку зелену, коричневу і червону єгипетську. зелена добре тримає форму, не розварюється, але вариться трохи довше інших сортів. Коричнева сочевиця готується швидко, але може перетворитися в кашоподібну масу, якщо її переварити. Червона сочевиця ідеально підходить для приготування пюре і крем-супів — розварюється за лічені хвилини.

Секрети ідеальної сочевиці

  1. Перед варінням завжди промивайте сочевицю холодною водою, видаляйте можливе сміття. Промивати краще в друшляку з дуже дрібними отворами або в ситі, так як сама по собі сочевиця крейда і може прослизнути крізь невідповідний за розміром друшляк.

  2. Сочевицю, на відміну від гороху і бобів , зовсім не обов’язково замочувати у воді , її можна варити відразу. але солити краще в кінці приготування, так як в солоній або підкисленою воді сочевиця готується довше. В середньому на 1 склянку сочевиці беруть 1,5-2 склянки води.

  3. Щоб уникнути проблем з перетравленням, кладіть сочевицю в уже киплячу воду, а не в холодну. дозвольте воді знову закипіти, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і залиште сочевицю варитися на 10-40 хвилин, час від часу перемішуючи і обов’язково перевіряючи її на смак, — в залежності від сорту сочевиці потрібен різний час приготування.

Сочевиця з овочами

Інгредієнти:

  • 1 середня головка ріпчастої цибулі

  • 2 зубчики часнику

  • 3 ст. Л. Рослинного масла

  • 0,5 склянки сочевиці

  • 2 склянки води

  • 1 лавровий лист

  • Томатний соус

  • Сіль, перець за смаком

Закип’ятити воду, додати всі інгредієнти одночасно (цибулю і часник подрібнити). Знову довести до кипіння, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і варити 10-40 хвилин (в залежності від сорту сочевиці), іноді перемішуючи, щоб сочевиця не злипалася.

Замість томатного соусу можна використовувати свіжі помідори. Крім того, ви можете додати в блюдо рис, різні овочі і різноманітні спеції на ваш смак.