Як вибрати цукрові фігурки на торт

9-30-2021

Обтягнуті мастикою і прикрашені фігурками торти сьогодні перестали бути рідкістю.  Такі десерти готують не тільки професійні кондитери, а й звичайні господині. Однак нерідко у них виникають питання, що вибрати, марципан або мастику, чим вони відрізняються і як зробити оригінальні прикраси. Хочемо порекомендувати вибрати найкращі сахарные фигурки на торт на сайті , тут найкращі варіанти .

Мастика і марципан: в чому різниця

Мастика-це пластична, тістоподібна маса, яка використовується виключно для декорування десертів. Основний інгредієнт прикраси-цукор, який надає їй еластичність. Крім нього до складу можуть входити різні добавки: желатин, маршмеллоу, молочні продукти, мед та інші. А також барвники та ароматизатори. Але основним компонентом залишається цукрова пудра.

Марципан-солодкість, що виготовляється з подрібненого мигдалю з додаванням цукрового сиропу. Він може мати добавки у вигляді сушених ягід, фруктів, горіхів, какао-порошку, прянощів. Марципан також володіє пластичністю, здатний приймати будь-які форми. З нього готують не тільки обтяжку і прикраси для тортів, а й повноцінні десерти: батончики, цукерки, плитки.

Що краще, марципан або мастика

Щоб зрозуміти, чим відрізняються марципан і мастика, потрібно визначити, якими перевагами і недоліками володіють ці продукти.

Особливості мастики:

    • виготовляється тільки в якості декору для випічки;
    • є більш тягучою і еластичною;
    • підходить для створення складних декорів і написів;
    • не має яскраво вираженого смаку;
    • швидко підсихає;

6. З легкістю готується в домашніх умовах.

Переваги марципану:

  • має особливий мигдальний смак;
  • створюється тільки з натуральних інгредієнтів;
  • є самостійним десертом;
  • надовго зберігає пластичність;
  • має більш щільну текстуру;
  • дозволяє приховати нерівності коржа;
  • приносить користь для організму.

1. Приготувати марципан в домашніх умовах можливо, але набагато складніше, ніж мастику. Куди простіше придбати готовий виріб у виробника. Мережа фірмових магазинів “марципановий будиночок” пропонує натуральний марципан, виготовлений з високоякісного середземноморського мигдалю.

Якому варіанту віддати перевагу – справа індивідуальна. Якщо важлива тягучість матеріалу, простота його приготування на домашній кухні і можливість створювати дуже складні прикраси, варто вибрати цукрову масу.

Тим, хто віддає перевагу вишуканому смаку і хоче створювати корисні для здоров’я десерти, краще використовувати марципан. Крім того, продукт підходить для вирівнювання поверхні коржів, тому може використовуватися як самостійно, так і в поєднанні з іншими видами кулінарної обтяжки.

Як прикрасити торт марципаном

Марципанова мастика має консистенцію, яка підходить для формування будь-яких форм без використання додаткових склеюючих продуктів. Фігурки з нього привабливі і апетитні, додатково їх можна глазурувати, фарбувати натуральними барвниками, посипати кондитерськими присипками.

Достатня пластичність мигдально-цукрової суміші дозволяє створювати з неї квіти, геометричні фігури, тварин, замки та інші декори.

1. Для обтягування коржів марципаном, його необхідно ретельно розім’яти. Якщо продукт твердуватий, його розм’якшують в мікрохвильовій печі в режимі розморожування, знадобиться 2-3 хвилини. Після чого марципан розкочують на столі, посипаному цукровою пудрою, цільним пластом товщиною в 5-8 мм.

Щоб покрити марципановою масою кондитерський виріб, її нещільно намотують на качалку або підхоплюють двома руками. Прирівнявши солодке покриття руками, обрізають надлишки і вирівнюють поверхню за допомогою кондитерського розгладжувача.

Щоб розрахувати кількість марципану для прикраси випічки, її масу слід розділити на 2. Наприклад, для прикраси 2-х кілограмового бісквіта знадобиться 1 кг мигдальної солодощі.

Прикрашені марципаном десерти не тільки мають особливий смак, але і приносять користь для організму. Їх без побоювань можна давати дітям. Мигдальне ласощі дозволить зробити справжній витвір мистецтва з самого звичайного торта.