Кулінарна книга. Рецепти ” заготовки

З в’яленими помідорами все зрозуміло це класика і це дуже смачно. Про сливи пишуть різне кажуть, в основному на любителя. Вирішила перевірити. Мені сподобалося. Трохи незвично, але смачно. Робляться швидко, майже також, як і помідори. Тільки помідори я сушу в сушарці до повного висихання, а потім в окріп. Сливи ж лежать в сушарці при температурі 60-70 с до такого зав’яленого стану, коли вони ще м’які. Просто так їх є теж смачно, на чорнослив ще не схоже, вони з легкою кислинкою.

Баночки помити, пропарити, на дно баночки покласти трохи розмарину, чебрецю, солі, цукру, рисового оцту, чорного перчика з млинки і часник, налити трохи масла. Покласти половину баночки слив, злегка придавлюючи, залити маслом. Знову всі ці спеції. Потім знову сливи доверху. І зверху знову весь набір. Цукру і солі буквально по 0,5 чайної ложечки. А рисового оцту на баночку 3-4 чайної ложечки. Баночки півлітрові. Накрити кришкою і потрясти.

Поставити в холодильник. Наступні два дні знову потрясти, щоб все перемішалося. Дати настоятися мінімум 4-7 днів.