Заправка з огірка

Вершкова заправка зі свіжого огірка ідеально підходить для літніх салатів або подається в якості соусу.

Фото tablespoon.com

  • 1 огірок, очищений і нарізаний кубиками,
  • ¾ чашки * сметани або простого грецького йогурту,
  • ⅓ чашка майонезу,
  • ¼ чашка пахти,
  • половина невеликого цибулі-шалота (або 2 зубчики часнику), очищений і нарізаний,
  • 1 лимон, цедра і сік,
  • ½ чайної ложки меду,
  • сіль, чорний перець за смаком,
  • зелена цибуля, дуже дрібно нарізана,
  • 3 ст. Ложки нарізаної свіжої петрушки,
  • 2 ст. Ложки подрібненого свіжого кропу.

* 1 чашка = 16 столових ложок

У блендері змішайте огірок, сметану, майонез, пахту, цибулю-шалот, лимонний сік і цедру, мед, сіль і перець в пюре до однорідної маси.

Фото tablespoon.com

Закуска з огірків

інгредієнти:

  • 250 г розм’якшеного вершкового сиру,
  • 1 чайна ложка сушеної петрушки,
  • 1 чайна ложка сушеного кропу,
  • 1 чайна ложка сушеного лука,
  • 1 чайна ложка сушеного часнику,
  • сіль, чорний перець за смаком,
  • 1-4 столові ложки сколотин (див. Рада нижче),
  • 2 великих огірка, нарізані кружечками,
  • 12 помідорів чері, розрізані навпіл,
  • зелена цибуля для прикраси.

У мисці змішайте розм’якшений вершковий сир, петрушку, кріп, цибулю, часник, сіль і чорний перець до однорідного стану.

Додайте пахту по 1 столовій ложці, поки вершковий сир не стане достатньо рідким, щоб його можна було легко намазати на скибочки огірка (зазвичай близько 2 столових ложок). При необхідності додайте приправи і посоліть.

Нанесіть 1 столову ложку суміші вершкового сиру з гіркою на кожну скибочку огірка. Зверху на кожну скибочку покладіть половинку помідора черрі і прикрасьте зеленню цибулі.

Фото tablespoon.com

додаткові поради

  • чим можна замінити пахту ? візьміть 1/4 склянки звичайного молока і змішайте з 1 чайною ложкою білого оцту. Дайте настоятися приблизно 5 хвилин, щоб суміш скисла.
  • щоб красиво нанести сир на скибочку огірка не потрібно ніякого спеціального обладнання – просто покладіть суміш вершкового сиру в щільний пакет , відріжте куточок ножицями і видавіть начинку на кожну скибочку.
  • сирну суміш можна приготувати заздалегідь. Після чого помістіть її в пакет із застібкою-блискавкою і приберіть в холодильник. Коли ви будете готові подавати страву на стіл, розігрійте суміш, вимішуючи її руками, а потім намажте нею тільки що нарізані огірки.

Холодний суп з огірків

Кремоподібний освіжаючий суп з огірків, що не вимагає термічної обробки, стане відмінним блюдом для літньої трапези . Прохолодний, м’який смак огірка, протертого з гострим грецьким йогуртом, ідеально поєднується з м’ясом на грилі і овочами.

Фото tablespoon.com