Овочевий рулет зі свинячої шкірки

Оскільки шкурка свині сама по собі досить жирна, вона гармонійно буде поєднуватися з овочами.

• 0,5 кг свинячих шкурок;

• 1 цибулина;

• 2 невеликі морквини;

• 1 болгарський перець;

• по 3 зубчики часнику і лаврових листочка;

• 5 горошинок чорного перцю;

• сіль і чорний мелений перець на ваш смак.

приготування:

  1. Очистіть і підготуйте всі овочі. Морквину наріжте тонкими кільцями, болгарський перець — смугами, цибулю — півкільцями. Підсмажте овочі на соняшниковій олії з додаванням солі і меленого перцю. Слідкуйте, щоб жиру на сковороді не було занадто багато.

  2. Шкуру покладіть салом вгору, розкладіть на ній смажені овочі, поверніть рулет і зафіксуйте його ниткою в двох місцях. Опустіть згорток в киплячу воду, в якій вже лежить лавр, перець-горошок, часник, сіль. На великому вогні доведіть рулет до кипіння, а потім варіть його на маленькому вогні 2 години.

  3. Після закінчення цього часу виймайте рулет з бульйону, остуджують його, знімайте нитки і нарізайте кільцями. Подавати блюдо можна теплим з гарніром або у вигляді холодної закуски.

Рулет зі свинячої шкірки: рецепт з м’ясом

З м’ясною начинкою ця страва виходить в рази більш ситним і поживним. Ось рецепт, який оцінять всі.

• 0,5 кг свинячих шкурок;

• 250 г будь-якого м’ясного фаршу;

• сіль, мелений перець і інші спеції за смаком.

приготування:

  1. Для фаршу ніяка додаткова підготовка не потрібна. Його закладають в рулет сирим. До речі, замість фаршу ви можете використовувати і звичайне м’ясо, нарізане невеликими шматочками. В цьому випадку його потрібно трохи відбити для м’якості.

  2. Викладіть начинку на шкірку і поверніть тугий рулет. Зафіксувати його можна або нитками, або харчовою плівкою, щільно обернувши нею шкірку. Покладіть вашу заготовку в підсолену киплячу воду з перцем і спеціями. Варіть блюдо 2 години до готовності. У підсумку виходить відмінна заміна покупної ковбасі.

  3. Як бачите, подібне блюдо дуже економне, воно дозволяє задіяти навіть ту частину м’яса, яку зазвичай викидають. Незважаючи на свою низьку вартість, подібний рулет все одно буде дуже смачним. Його можна готувати не тільки для сім’ї, але і для гостей.

альфія табермакова