Еклери-це смачні ласощі, яке прийшло до нас з французької кухні. Їх можна зустріти в будь-якому супермаркеті або кондитерської. Вони часто присутні в меню ресторанів, притому, навіть найдорожчих. До речі сказати, що еклери бувають з різною начинкою і відрізняються за зовнішнім виглядом. Еклери з заварним кремом є найвдалішим варіантом приготування цього десерту. Ці ласощі підкорило мільйони сердець у всьому світі.

Звичайно, еклери можна купити в магазині, але домашня випічка все-таки краще. А як приготувати еклери з заварним кремом ви дізнаєтеся в цьому рецепті.буває так, що з першого разу не виходить заварне тісто або крем. У приготуванні є свої тонкощі і хитрощі. А майстерність приходить з досвідом. Найголовніше-це не засмучуватися, якщо щось не вийшло, а пробувати ще і ще раз. Все обов’язково вийде і ви будете насолоджуватися улюбленим десертом.

продукти

Для тесту

  • 200 мл вода
  • 150 г вершкове масло
  • 1 скл. Пшеничне борошно
  • 4 шт. Яйця
  • 1 щіпка сіль

Для крему

  • 400 г молоко
  • 200 г цукор
  • 1 шт.яйця
  • 3 стіл. Ложа. Пшеничне борошно
  • 1 стіл. Ложа. Крохмаль

Як приготувати еклери

Почнемо з того, що візьмемо каструльку і заллємо в неї воду.

Кладемо в неї масло, додамо сіль і поставимо кип’ятити. Поки вода закипає, просіваємо борошно. Коли вода закипить, знімаємо каструльку з вогню. Безперервно помішуючи, потихеньку додаємо борошно.

Ставимо каструльку з тестом на плиту і на слабкому вогні розтираємо його до тих пір, поки не вийде гладка і блискуча маса. Крім того, тісто має легко відставати від дна і стінок каструлі. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо тісто остигати.

Поки тісто остигає, приготуємо крем.

Ставимо кип’ятитися півтори склянки молока. Поки закипає молоко, трохи збиваємо яйце. Додаємо півсклянки молока і добре перемішуємо. Безперервно перемішуючи, додаємо борошно і крохмаль. Перемішуємо до тих пір, поки не вийде однорідна маса.

У закипіле молоко додаємо цукор. Далі, безперервно помішуючи, потихеньку вводимо яєчну масу. Не перестаючи помішувати, інакше крем пригорить, варимо його до загустіння. Знімаємо з вогню і залишаємо остигати.

Повернемося до тесту.

Коли тісто стане теплим, вбиваємо в нього яйце і розмішуємо до однорідності. Аналогічним чином, вводимо і інші яйця. Тісто має вийти в міру густим, щоб воно не розтікалося на деку.

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

Беремо деко і застилає його пергаментним папером або змащуємо маслом. За допомогою ложки або кондитерського мішка викладаємо на нього тісто потрібної вам форми, на відстані приблизно 3-5 см один від одного. Потрібно пам’ятати про те, що еклери збільшаться в 2 рази. Відправляємо деко в розігріту духовку.

Випікаємо 15-20 хвилин, поки еклери не зарум’яниться і не стануть більше в обсязі. Далі, зменшуємо температуру до 150 градусів і випікаємо ще 10-15 хвилин.

Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і даємо їм охолонути.

Коли еклери охолонуть, то акуратно надрізаємо їх збоку і наповнюємо заварним кремом.

Еклери з заварним кремом готові.

Можна притрусити цукровою пудрою і подавати на стіл.

Смачного!