Кулінарна книга. Рецепти ” десерти

Відразу обмовлю-гарбуз повинна бути смачною або ви повинні любити її також, як я.

До того ж майте на увазі – рецепти з гарбузом не завжди добре відтворюються, бо гарбуза всі різні, якісь більш сухі, якісь більш соковиті. Кількість желатину доведеться підбирати під свою конкретну гарбуз.

  • 300 г гарбуза
  • 30 г меду
  • 2 ст. Л. Лимонного соку
  • 1 ст. Л. Апельсинового соку
  • 50 г води
  • 5 г желатину

Гарбуз запікаю в мікрохвильовці, додаю до неї мед і соки, перемішую блендером в пюре. До речі, в це пюре можна додавати пюре з яблук, груш, банана і т.д., тобто можна маскувати смак гарбуза різними добавками.

Желатин розводжу в теплій воді, прогріваю його на вогні (не кип’ятити!) до повного розчинення.

Змішую пюре з желатином, викладаю в форму, застелену папером для випічки, або розкладаю в формочки. Залишаю охолонути, потім переставляю в холодильник.

Після застигання ріжу на шматочки, посипаю цукром і насолоджуюся. Або акуратно дістаю з формочок.