якщо вирішили влаштувати романтичний вечір, тоді подбайте про частування. Приготуйте коханій людині легку вечерю. Використовуйте представлені рецепти вишуканих і незвичайних, але простих у приготуванні страв.

Ніщо так не зміцнює відносини, як вміння партнерів робити один одному приємні сюрпризи, влаштовувати пікніки, організовувати спільні прогулянки.

Найпростіший варіант такого сюрпризу — смачна вечеря в романтичній обстановці. Щоб вечір вдався, заздалегідь потурбуйтеся про меню, яким хочете здивувати партнера.

Страви на вечерю слід робити не гострими, уникати жирних страв, екзотичних страв.

Якщо не знаєте, що готувати на вечерю романтичного характеру, тоді представлені рецепти допоможуть зорієнтуватися:

Брускетта

Ця легка закуска стане аперитивом до основних страв. Приготувати її просто і головне-швидко.

Брускетта-підсушений білий або житній хліб з овочевими або рибними доповненнями.

Рецепти на вечерю в романтичній обстановці для цієї страви можуть бути такими:

  • чіабатта або скиба домашнього хліба — 2-4 шт.;
  • томати — 4 шт.;
  • фета — 20 г;
  • базилік — 6 листочків;
  • оливкова олія — 4 ст. Л.

Зробіть так:

  1. підготуйте скибки хліба товщиною до 2 см.
  2. змастіть пензликом шматки хліба з двох сторін оливковою олією. Підсушіть на сковороді-гриль або в духовці.
  3. поріжте часточками або півкільцями томати, нарубати базилік. Змішайте ці компоненти. Надайте їм смак-посоліть і поперчіть. Викладіть на хліб.
  4. зверху покришите сир.

Томати можете замінити запеченими в духовці і дрібно рубаними з зеленню баклажанами.

Якщо кохана людина обожнює білкову їжу, тоді запропонуйте брускетту з крабовим м’ясом або слабосоленої сьомгою (150 г). Поріжте ці інгредієнти дрібно і змішайте з кропом (10 г).

Тосканський паштет

Ще одна легка закуска, яка сподобається партнеру — – ніжний і легкий паштет з курячої печінки за таким рецептом:

  • куряча печінка-0,5 кг;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вершки-50 мл;
  • коньяк — 4 ст. Л.;
  • рослинна олія — 6 ст. Л.

Для цієї страви використовуйте стандартні приправи, щоб довести смак, — сіль і перець.

Готуйте паштет таким чином:

  1. промийте печінку, видаліть плівки, викладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайву воду.
  2. наріжте кубиками цибулю. Обсмажте його на олії до золотистого кольору, влийте коньяк. Протушкувати кілька хвилин.
  3. викладіть на сковороду печінку. Обсмажте протягом 5-7 хвилин, зменшіть вогонь, влийте вершки і накрийте кришкою. Протушкувати в такому соусі 10-15 хвилин, посоліть і поперчіть.
  4. подрібніть печінку в блендері до однорідності.

Викладайте в тарталетки або кошики.

читайте також: легкі салати на святковий стіл влітку

Тартар з огірком

Це вишукане і ніжне блюдо. Воно володіє тонким смаком, який надає пікантний соус. У поєднанні з ніжністю огіркової м’якоті і пюре з авокадо дарує незвичайні смакові відчуття.

Готуючи тартар на вечерю, використовуйте такий рецепт:

  • телятина або яловичина — 200 г;
  • огірок — 2 шт.;
  • авокадо — 1 шт.;
  • сирний сир — 2 ст. Л.

Для заправки використовуйте такі продукти:

  • соєвий соус — 1 ст. Л.;
  • сік лайма чи лимона — 2 ст. Л.;
  • кунжутне масло — 1 ст. Л.;
  • цукор — 1 ч. Л.;
  • перець чилі — на кінчику ножа.

Дотримуйтесь таку технологію приготування:

  1. використовуйте для тартару заморожену телятину. Розморозьте її, але так, щоб була збережена щільність і не пішов сік, очистіть від плівок.
  2. розріжте на пластини. Намагайтеся, щоб товщина шматочків не перевищувала 0,5 см.поріжте на смужки, а потім порубати на дрібні шматочки.
  3. заміксуйте соєвий соус, 1 ст. Л. Соку лайма або лимона, додайте цукор і перець чилі. Замаринуйте в цій суміші м’ясо.
  4. вимиті огірки розріжте навпіл. Видаліть ложечкою серцевину, подрібніть її. Змішайте з соком лайма, що залишився, і кунжутним маслом. Дайте промаринуватися кілька хвилин.
  5. пюріруйте авокадо, змішайте з сирним сиром.

Викладіть тартар на тарілку, надавши йому правильну геометричну форму (використовуйте для цього спеціальні форми), збоку покладіть подрібнений огірок і пюре з авокадо.

Курча по-корнуельськи

Принадність цієї страви в тому, що на його приготування витратите мінімум часу.

Для нього слід вибрати невеликого за розміром курчати. Він швидко приготується, і його легко розділити на дві частини.

Подбайте заздалегідь про спеціальний маринад, який перетворить звичайне куряче м’ясо в вишукану страву.

Якщо вибрали курку вагою 1-1, 3 кг для маринаду використовуйте такі інгредієнти:

  • часник – 7 зубчиків;
  • розмарин — 7 гілочок;
  • гірчиця — 2 ст. Л.;
  • томатний сік — 1 л.

Сіль і перець додавайте, орієнтуючись на власний смак.

Замаринуйте м’ясо таким чином:

  1. помийте курку і обсушити. Викладіть її в глибоку ємність і залийте томатом. Поставте на 2 години в холодильник.
  2. вийміть з томата, натріть товченим часником з сіллю, намажте зверху гірчицею, покладіть всередину і зверху гілочки розмарину.

Запікайте в духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 °с.

Сирний мус з фруктами

Літній час-відмінний привід, щоб насолодитися смаком соковитих фруктових плодів і ягід. А якщо доповнити смак чорним шоколадом, вийде прекрасний афродизіак.

Десерт — це не тільки завершення трапези. Це поетичний пуант романтичного вечора. Зробити його незабутнім допоможе такий рецепт мусу:

  • сир – 300 г;
  • вершки — 100 мл;
  • цукор — 1 ст. Л.;
  • сезонні фрукти (полуниця, персик, абрикос, вишня) — 150 г;
  • чорний шоколад — 50 г.

Готується десерт не просто швидко, а стрімко:

  1. збийте блендером сир з вершками і цукром. Якщо залишилися грудочки, то перетріть через сито. Викладіть красиво в креманку.
  2. фрукти, які вимагають нарізки, поріжте невеликими часточками, щоб вони легко захоплювалися чайною ложечкою, полуницю залиште цілою.
  3. викладіть фрукти на мус і потріть зверху шоколад.

Рецепти представлених страв для романтичної вечері припускають мінімум часу для приготування. Все розраховано таким чином, щоб насититися, але не переїсти.

Приємного апетиту і проведення часу!

читайте також: смачні салати на день народження: рецепти