Старовинні манускрипти розповідають, що ще у VIII столітті до н. е. чайний лист був відомий на древній землі Індостану. Проте широка популяризація чаю та історія виникнення пов’язаних з цим звичаїв почалася тільки в часи колонізації, коли англійці почали вирощувати цю культуру на благодатних індійських землях.
Традиції вживання ароматного напою багато в чому запозичені з англійського етикету, оскільки індійська знати прагнула наслідувати способу життя європейських переселенців. Тому презентація чаю по-індійськи не обходиться без звичних нам гарних сервізів — світлих і без яскравого малюнка.
Автентичний посуд можна зустріти хіба що в небагатих будинках Індії, де чай подають у грубих глиняних стаканчиках — куллархи, які відразу ж після використання викидаються. Це продиктовано не тільки правилами гігієни, з якої в Індії далеко не все в порядку, але і кастовими забобонами.
Читачам нашого блогу ми розповімо про найцікавішому і старовинному способі того, як заварювати індійський чай.
Найбільш самобутня індійська чайна церемонія — це приготування традиційного напою масала. Для цього процесу вам знадобляться два чайника у формі глечика з широким горлом, невелика пальник і довга ложка для розмішування.
Спочатку в один чайник наливається вода, у неї відразу кладуться і розмішуються спеції. У момент закипання вода знімається з вогню і на пальник ставиться посуд з молоком, в яке обов’язково ще до нагрівання додається цукор. Після того як молоко закипає, починається цікавий процес змішування двох частин напою.
Майстер церемонії повинен вміти майстерно, не проливши жодної краплі і не залишивши осаду на дні, переливати напої з одного посуду в іншу. Ця процедура повторюється рівно п’ять разів, потім суміш нудиться на слабкому вогні кілька хвилин, після чого масала розливається по чашках через невелике дрібне ситечко і подається гостям разом із солодощами.
Чаювання в Індії має багато особливостей, зумовлених розмаїттям звичаїв етнічних груп. Крім насиченої і живильної масалов, ви можете спробувати більш звичні для європейського смаку варіанти, наприклад, міцний «заморожений чай», який після заварювання і охолодження додається лимон і дуже багато льоду.
Існує кілька правил, які вам варто врахувати при приготуванні чаю по-індійськи:
– в якості спецій для масалов змішайте: перець різних видів, кардамон, корицю, імбир, мускатний горіх, аніс і гвоздику;
– якщо ви вирішите додати в масалу інжир, то кладіть його після закипання молока, інакше воно згорнеться;
– використовуйте чорні або червоні сорти, зелені популярністю у індійців не користуються;
– всі види чаю з індійським звичаєм заварюються на відкритому вогні.
Villa Grazia бажає вам приємного екзотичного чаювання в затишній домашній обстановці.
Дата: 20.03.2017
Рубрика: Статті
Хочете першими отримувати листи про нових колекціях, акції, знижки та заходах? Підпишіться на розсилку Villa Grazia!
Хочу!
Схожі статті
- Словник виделки і ножа — про що можуть розповісти столові прилади
- Смак під контролем! Як дизайн посуду впливає на апетит
- Нове — це добре перероблене старе. Ексклюзивна продукція з утилізованої сировини
- Каву з пінкою
- Радість свята Св. Миколая!