Ніжний, ароматний і піднімає настрій гарбузовий пиріг – традиційне блюдо, яке в США подають на стіл у День подяки. Спробуйте і ви приготувати цю страву за рецептом від Юлії Давидович.

Інгредієнти:

2 чашки вівсяних пластівців
1 ч. л. розпушувача
2 банана

1. Пластівці подрібнюємо в крупу (не в порошок!). Змішуємо з розпушувачем. Банани збиваємо блендером, змішуємо з пластівцями.
2. У змащеній тонким шаром масла рознімної формі виліплює дно і борти, для цього зручно використовувати ложку, змочену в холодній воді, т. к. до рук тісто буде сильно липнути.
3. Випікаємо в духовці 15-20 хвилин при 190 С. Рум’яним повинен стати тільки бортик. Остудити.

Гарбузово-шоколадна начинка

500 р. густого гарбузового пюре
200 г йогурту
80 р. шоколаду без цукру
1 щіпка солі
1/2 ч. л. ванільною есенції
2 ст. л. холодної води
2 ч. л. агар-агару
1 ст. л. цукрової пудри** (за бажанням)

1. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Ввести його в тепле гарбузове пюре, додати сіль, ванільну есенцію і цукрову пудру, ретельно перемішати.
2. Агар-агар змішати з водою і розчинити агар у воді, довівши до кипіння. Ввести агаровую суміш, поки начинка ще тепла, ще раз ретельно перемішати.
3. Вилити начинку на остиглий корж. Прибрати пиріг в холодильник до застигання, не менш ніж на 3 години.