Курячі фрикадельки: тонкощі приготування

Готуючи страви з курячими фрикадельками, потрібно знати про деякі секрети.

  1. У фарш обов’язково потрібно додати куряче яйце, воно сприяє скріпленню інгредієнтів, фрикадельки при варінні залишаються круглими, красивими.

  2. У м’ясо рекомендують додавати батон, але не відразу, а попередньо замочивши його в молоці і злегка віджавши безпосередньо перед введенням в фарш.

  3. Якщо хочете додати цибулю, але ваші дітки не люблять попадаються прозорі (від варіння) шматочки, його потрібно просто натерти на дрібній (картопляної) тертці.

  4. Для соковитості можна додавати інші овочі, наприклад кабачок або морква, до того ж з нею фрикадельки будуть виглядати яскравіше.

Якщо курячі фрикадельки готуєте в перший раз, рецепт потрібно вибрати найпростіший і доступний. Гарнір в такому випадку може бути більш складним, можливий варіант подачі фрикадельок з тим чи іншим соусом.

Щоб приготувати фрикадельки з курячого фаршу, знадобляться наступні продукти.

інгредієнти

  • Філе куряче-300 г

  • Яйце — 1 шт.

  • Батон-70-100 г (заміна — мелені сухарі, 1-2 ст. Л.)

  • Вершки – 1 ст. Л.

  • Мелений перець, горіх мускатний, сіль – за смаком

  1. Куряче філе потрібно підготувати-очистити від шкірки, дрібних жилок, вимити. Перекрутити філе через м’ясорубку, бажано з дрібними гратами.

  2. Батон замочити в вершках, якщо мелені сухарі, то додати їх відразу в фарш разом з вершками. Потім всі інші інгредієнти-яйце, спеції, сіль. Все ретельно перемішати.

  3. Формувати фрикадельки, розмір і форма можуть бути довільними. Щоб фарш не прилипав до рук, їх потрібно змочувати регулярно в воді.

  4. Фрикадельки або відварювати (кидати потрібно в киплячу воду), або обсмажити в рослинному маслі (попередньо розігрітому) до рум’яної скоринки.

  5. Тепер справа за гарніром. Фрикадельки відмінно поєднуються з макаронами твердих сортів, будь-якими крупами, свіжими і запеченими овочами. Урізноманітнити можна за допомогою улюблених соусів: потомите обсмажені курячі фрикадельки в томатному або вершковому соусі — і отримаєте абсолютно нове блюдо. Приємного апетиту!

Альфія табермакова