Маленька дача або елітний особняк, – питання опалення і приготування їжі актуальні для власників будь заміської нерухомості.


Маленька дача або елітний особняк, – питання опалення і приготування їжі актуальні для власників будь заміської нерухомості.
Чому ж піч є відмінним варіантом незалежно від того, яка функція буде пріоритетна для вас? Як обігрівального елемента для декількох кімнат, або, використовуючи піч для приготування смачних страв, ви ніколи не пошкодуєте, що зупинили свій вибір на ній.
Заміське житло вже передбачає використання «міських благ», які вам набридли в мегаполісі, по мінімуму. І якщо ви приїжджаєте у свій затишний будиночок або дачу на пару тижнів у прохолодне або зимовий час року, то опалювальна піч буде рятувати вас від вогкості, холоду, а приємне потріскування дров заспокоює розхитані галасливим містом нерви.
Особливо хороша піч у дерев’яному заміському будинку, який розташований в лісі, а невелика квадратура і зручне планування дозволяє обмежитися однією топкою в день навіть при заморозках на вулиці. З бетонними та цегляними будинками складніше. Добре прогріти їх часто і трубне опалення не може.
У чому ж плюси печі на дровах, крім очевидної економії коштів на обігрів будинку? Вона не пересушує повітря. Тяга, яка необхідна для горіння натурального палива, захоплює з собою з приміщення і несвіже повітря, а з вулиці надходить в будинок свіже, насичене водяною парою і киснем.
Збір дров для печі – корисна і приємна для всієї родини зарядка. Тому заздалегідь домовтеся з керуючою лісом службою, щоб ви могли збирати хмиз. А їжа, приготована в чавунці на печі, неймовірно смачна, супи виходять наваристими, такого жодна сучасна кухонна техніка не допоможе приготувати.
Топка печі – це цілий ритуал, який навіть у сніжну пору не дасть вам занудьгувати біля телевізора. Так що, створюємо справжній заміський затишок і економимо кошти, піклуючись про своє здоров’я.