До такого висновку прийшли вчені Гарвардської Школи після проведення ряду досліджень, в яких брало участь більш мільйона чоловік.


Вчені з’ясували, що у людини споживає велику кількість кави набагато менше шансів захворіти на цукровий діабет другої групи. Дослідження про вплив кави на ризик розвитку діабету були поміщені на сторінках журналу Diabetologia.
При розвитку цукрового діабету такого типу, інсулін погано виробляється підшлунковою залозою або зовсім не може використовуватися організмом для зниження рівня цукру в крові. З-за цього цукор в крові постійно вище норми, що призводить до пошкодження судин і розвитку інших серцево-судинних захворювань. Дані про попередження розвитку цукрового діабету за допомогою кави з’явилися вже давно, але так як вчені не змогли зрозуміти принцип впливу кави на розвиток хвороби, дослідження були припинені.
Пізніше команда вчених у Гарвардській Школі, розташованій у місті Бостон, з’ясувала, що збільшення споживання кави всього на 360 грамів, що становить півтори чашки, на добу, на протязі чотирьох років, зменшує ризик розвитку діабету більше ніж у два рази.
В ході досліджень бралися до уваги дані з трьох робіт, для отримання яких було задіяно приблизно 1,6 мільйонів чоловік. Під час проведення досліджень, всі учасники регулярно сповіщали вчених про своє харчування, здоров’я, хронічних хворобах, і який спосіб життя вони ведуть, протягом 20 років. З усіх випробуваних за цей час був виявлений діабет тільки у 7 тисяч осіб.
З’ясувалося, що при збільшенні споживання кави на півтори чашки в день, ризик розвитку захворювання знижувався 11%, і навпаки, при скороченні споживання кави на кілька чашок, збільшувалися шанси на розвиток цукрового діабету на 17%. Крім того, при збільшенні кількості випитої кави на 3 чашки і більше, показники по зниженню ризику захворювання склали 37%. Можна не тільки насолоджуватися кавою, але і зберігати при цьому своє здоров’я. Відмінний напій легко зварити самостійно, а придбати необхідні інгредієнти можна відвідавши Будинок Кави.
Доктор Шилпа Бхупатираджу повідомив про те, що провівши роботу по дослідженню кави, вони не тільки підтвердили результати досліджень минулих років, а також з’ясували, що кава навіть при нетривалому прийомі робить позитивний вплив на результат. Також він повідомив, що група людей, що приймають кави без кофеїну, залишаються схильними до ризику, без будь-яких змін.