З 20 по 27 квітня 2016 Villa Grazia проводить конкурс «Твій паска» серед передплатників нашої сторінки в FB. Ми вирішили зібрати не просто унікальні народні рецепти, а й розкрити тему посуду для випікання пасок.

Використовуйте для випічки вогнетривкий посуд керамічний

В нашому салоні представлена ціла лінійка вогнетривкої посуду від двох брендів — Кераміка Артистична (Польща) і Costa Nova (Португалія). Унікальність цієї посуду в тому, що в ній не тільки просто готувати в духовці і НВЧ. Вона чудово прикрашає сервірування. Тепер вам не треба перекладати готову їжу, ви можете подавати на стіл прямо в цих формах. Вони задовольняють різні уподобання в посуді. Якщо Кераміка Артистична ідеальна для сервировок в стилі кантрі, то посуд від Costa Nova — це прованс, скандинавський та, навіть, лофтовый стіл.

Щоб продемонструвати вам якість посуду, ми самі приготували в ній паску. Ідеальні форми для пасок ми підібрали в колекції Кераміка Артистична. І тепер поділимося з вами нашим рецептом, який ми приготували в цих формах.

Для приготування паски вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 кг борошна вищого гатунку
  • 2 склянки молока
  • 100 г дріжджів
  • 10 жовтків
  • 100 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • пакетик ванільного цукру або на кінчику ножа ванілі
  • півсклянки родзинок
  • цедра одного лимона

Починаємо з приготування опари

У теплому молоці розмішати 2 столові ложки цукру, три столові ложки борошна і дріжджі. Опару накрити і поставити в тепле місце на 10-15 хвилин або поки маса не збільшиться вдвічі.

Готуємо тісто

  • Жовтки розтерти з цукром.
  • Просійте борошно з ваніліном або ванільним цукром у велику миску, в якій Ви будете місити тісто. Додайте піднялася опару, розтерті з цукром жовтки і цедру лимона. Місіть тісто до появи в ньому бульбашок — мінімум 10 хвилин. Чим довше час замісу, тим легшим буде Ваш паска. Після цього додайте розтоплене вершкове масло і місіть, поки тісто не вбере його. Після додайте вимитий і посипаний борошном ізюм і знову вимісити тісто.
  • Накрийте миску рушником і поставте тісто в тепле місце, щоб воно піднялося. Це може зайняти від півгодини до півтори годин залежно від якості борошна, свіжості дріжджів, температури на кухні і т. д.
  • Підготуйте форми для пасок — якщо вони антипригарні, то просто змастіть їх трохи олією. Якщо ні, то форми вистелити пергаментом або промасленим папером. Цей рецепт розрахований на три середніх паски.
  • Коли об’єм тіста збільшиться удвічі, обімніть його і розкладайте по підготовлених форм. Заповнюйте Форму не більше ніж на третину об’єму.
  • Заповнені форми накрийте рушником і поставте в тепле місце. Тісто у формах має збільшитися вдвічі. Після цього змастіть верхівку паски збитим яйцем або жовтком, і відправте в розігріту до 180 º с на 40-60 хвилин (залежно від розміру форми).
  • Після того, як паска випікся, дайте йому трохи постояти і потім викладіть з форми на решітку до повного охолодження. Не залишайте випічку у формі, щоб через утворення конденсату, ваш паска не став мокрим.
  • Прикраса паски

    Прикрасьте верхівку паски, тим способом, який Вам більше подобається. Ми використовували класичну пасту, приготовану з збитих з цукровою пудрою, білків. Зверху Ви можете посипати його цукатами або кондитерської різнобарвною крихтою.

    Смачного і веселого Великодня!

    Дата: 25.04.2016
    Рубрика: Фото рецепти

    Хочете першими отримувати листи про нових колекціях, акції, знижки та заходах? Підпишіться на розсилку Villa Grazia!

    Хочу!

    Схожі статті