Рецепт паски від Ірини Гавриленко – директора салону Villa Grazia в ТРЦ «Атмосфера»

0
1

З 20 по 27 квітня 2016 Villa Grazia проводить конкурс «Твій паска» серед передплатників нашої сторінки в FB. Ми вирішили зібрати не просто унікальні народні рецепти, а й розкрити тему посуду для випікання пасок.

Використовуйте для випічки вогнетривкий посуд керамічний

В нашому салоні представлена ціла лінійка вогнетривкої посуду від двох брендів — Кераміка Артистична (Польща) і Costa Nova (Португалія). Унікальність цієї посуду в тому, що в ній не тільки просто готувати в духовці і НВЧ. Вона чудово прикрашає сервірування. Тепер вам не треба перекладати готову їжу, ви можете подавати на стіл прямо в цих формах. Вони задовольняють різні уподобання в посуді. Якщо Кераміка Артистична ідеальна для сервировок в стилі кантрі, то посуд від Costa Nova — це прованс, скандинавський та, навіть, лофтовый стіл.

Щоб продемонструвати вам якість посуду, ми самі приготували в ній паску. Ідеальні форми для пасок ми підібрали в колекції Кераміка Артистична. І тепер поділимося з вами нашим рецептом, який ми приготували в цих формах.

Для приготування паски вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 кг борошна вищого гатунку
  • 2 склянки молока
  • 100 г дріжджів
  • 10 жовтків
  • 100 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • пакетик ванільного цукру або на кінчику ножа ванілі
  • півсклянки родзинок
  • цедра одного лимона

Починаємо з приготування опари

У теплому молоці розмішати 2 столові ложки цукру, три столові ложки борошна і дріжджі. Опару накрити і поставити в тепле місце на 10-15 хвилин або поки маса не збільшиться вдвічі.

Готуємо тісто

  • Жовтки розтерти з цукром.
  • Просійте борошно з ваніліном або ванільним цукром у велику миску, в якій Ви будете місити тісто. Додайте піднялася опару, розтерті з цукром жовтки і цедру лимона. Місіть тісто до появи в ньому бульбашок — мінімум 10 хвилин. Чим довше час замісу, тим легшим буде Ваш паска. Після цього додайте розтоплене вершкове масло і місіть, поки тісто не вбере його. Після додайте вимитий і посипаний борошном ізюм і знову вимісити тісто.
  • Накрийте миску рушником і поставте тісто в тепле місце, щоб воно піднялося. Це може зайняти від півгодини до півтори годин залежно від якості борошна, свіжості дріжджів, температури на кухні і т. д.
  • Підготуйте форми для пасок — якщо вони антипригарні, то просто змастіть їх трохи олією. Якщо ні, то форми вистелити пергаментом або промасленим папером. Цей рецепт розрахований на три середніх паски.
  • Коли об’єм тіста збільшиться удвічі, обімніть його і розкладайте по підготовлених форм. Заповнюйте Форму не більше ніж на третину об’єму.
  • Заповнені форми накрийте рушником і поставте в тепле місце. Тісто у формах має збільшитися вдвічі. Після цього змастіть верхівку паски збитим яйцем або жовтком, і відправте в розігріту до 180 º с на 40-60 хвилин (залежно від розміру форми).
  • Після того, як паска випікся, дайте йому трохи постояти і потім викладіть з форми на решітку до повного охолодження. Не залишайте випічку у формі, щоб через утворення конденсату, ваш паска не став мокрим.
  • Прикраса паски

    Прикрасьте верхівку паски, тим способом, який Вам більше подобається. Ми використовували класичну пасту, приготовану з збитих з цукровою пудрою, білків. Зверху Ви можете посипати його цукатами або кондитерської різнобарвною крихтою.

    Смачного і веселого Великодня!

    Дата: 25.04.2016
    Рубрика: Фото рецепти

    Хочете першими отримувати листи про нових колекціях, акції, знижки та заходах? Підпишіться на розсилку Villa Grazia!

    Хочу!

    Схожі статті

      ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

      Please enter your comment!
      Please enter your name here