Красиво оформлений стіл — це свято, яке дуже просто створити власними силами. І привід для такої події є завжди: чашка кави з заглянувшими на вогник друзями, дружні сімейні посиденьки, душевне вечірнє чаювання з близькою людиною. І навіть легкий сніданок в самоті може стати святковим, якщо ви подаруйте собі задоволення не тільки від їжі, але і від її красивою подачі.

Що для цього потрібно? В першу чергу відмовитися від звички сервіровки на швидку руку. Перші попалися на очі тарілки, чашки з різних наборів, невідповідні до поданих страв столові прилади… Villa Grazia з абсолютною впевненістю стверджує — це не для нас! Адже наша продукція дозволяє створювати домашні сервіровки, гідні захоплення професійних рестораторів.

Правило перше

Ніяких відмовок! Навіть якщо у вашому будинку немає окремої їдальні, а кухонне простір виглядає досить скромно, це не привід відмовлятися від вишуканого сервірування. Адже стильно оформлений стіл є головним акцентом, задає тон всьому дизайну і тому здатна навіть саму скромну кухню перетворити на чудовий святковий зал. А господині великого будинку і зовсім не варто відмовлятися від задоволення використовувати всі можливості свого інтер’єру.

Не слід також шукати причини відсутності необхідного посуду або аксесуарів. По-перше, наш салон завжди готовий допомогти вам з вибором і придбанням кращого асортименту. А, по-друге, в цьому процесі головне — натхнення і відчуття стилю.

Отже, правило перше: ваше бажання. Тому що можливості є завжди. І якщо ви твердо вирішили відмовитися від зневажливого ставлення до сервіровці в домашніх умовах, то переходимо до наступного етапу.

Правило друге

Не відкладайте на завтра те, що можна використати сьогодні. Звичайно, ви вже зрозуміли, що мова йде про сервізах і красивою посуді «для особливого випадку». Цей випадок — завжди, сьогодні і кожен день, тому що гарний настрій, як і хороша їжа вам потрібні щодня.

Перегляньте весь арсенал посуду, який зберігається на дальніх полицях шафи. Щось не подобається? Значить, вам це не потрібно, позбавтеся від того, що не приносить вам радість. Викидати, зрозуміло, не варто, краще віддати комусь із родичів чи близьких друзів, смаку відповідають ці предмети. А інші запаси для незвичайного події почніть використовувати прямо зараз. Адже через кілька років стильний сервіз може стати неактуальним і просто набридне вам. Красиво жити треба сьогодні!

Правило третє

Не бійтеся порушити правила! Відкриємо секрет: офіційні вимоги до зразкової сервіровці не завжди дотримуються навіть у поважних ресторанах. Креативний підхід, гармонійність і зручність — це критерії, які дозволяють створити особливий стиль навіть при відсутності повного набору складних і не завжди зрозумілих столових предметів.



Для правильного оформлення столу цілком достатньо доступного кожній господині мінімуму:

  • Вбиральня (підставна) тарілка — виріб великого діаметру, краї якої виступають за краї основний посуду. В якості елемента сервірування може використовуватися плоске блюдо і велика обідня тарілка. Призначення предмета не тільки декоративну, але і практичне — він оберігає скатертину від крихт і крапель їжі.
  • Закусочна (салатна) тарілка — плоска і невелика. У відповідності зі строгими правилами вона забирається відразу, після того, як присутні скуштують всі закуски, і приходить пора подачі гарячого. Але в домашній сервіровці цілком допустимо використовувати закусочні тарілки в якості основної, для других страв.
  • Супова тарілка, піала або чашка. Необхідна при подачі супів і бульйонів, а також для презентації страв з великою кількістю соусів або підливок, наприклад, спагеті з томатною заправкою. Ставиться цей предмет зверху закусочної та сервірування тарілок.
  • Пиріжкова тарілка — дуже мініатюрна, розрахована тільки на шматочок хліба або пиріжок. Ставиться зліва від основного тарелочного набору, але в повсякденному сервіровці необов’язкова.
  • Столові прилади: для риби, для м’яса, для устриць, для спагетті, для… Якщо у вас немає такого набору, просто дістаньте свої найкрасивіші ложки, ложки, виделки та ножі — цього цілком достатньо для зручної і приємної трапези. Зліва кладемо виделку зубцями догори, праворуч — ніж, лезом до тарілки, трохи правіше — ложка, денцем вниз. При наявності в меню десертів, якщо ви хочете підкреслити урочистість сервіровки, то над тарілкою, паралельно краю столу, слід розмістити ще пару десертних приладів: вилку зубчиками вправо, а над нею ложку черпаком вліво. Десертний ніж, якщо в сервіруванні, то кладуть на пиріжкову тарілку.
  • Посуд для напоїв ставлять праворуч, трохи по діагоналі і «по зростанню». Крайнім має бути найбільший келих або склянку, а ближче до тарілки розташовується маленька чарка для алкоголю. Якщо напоїв, а відповідно і предметів, багато, їх можна красиво вибудувати в два ряди.



Правило четверте

Якщо з правилами розстановки посуду розібратися дуже просто, то у виборі дизайну підказки мало чим допоможуть. Стимулом для вашого натхнення можуть стати фотографії чудових сервировок від наших декораторів, які ми часто публікуємо в блозі Villa Grazia.

І все ж краще творчість — це індивідуальність і фантазія, яку кожна господиня вкладає в дизайн свого столу. Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні великим асортиментом посуду різних кольорів та форм, використовуйте класичну посуд білого кольору. Ця вічна «класика жанру» завжди ідеально виглядає в будь сервіровці і є безпрограшним варіантом.

Дуже важливо при цьому використовувати цікавий декор і стильний текстиль. Тематичні прикраси для столу, а також поєднання різноманітних кольорів скатертини, уважність і серветок допоможуть створити необхідну атмосферу в столовому інтер’єрі і внести в нього оригінальні нюанси.

Правило п’яте

Станьте майстром стильних комбінацій. Розбилися тарілки з одного набору, а в іншому не вистачає предметів? Спробуйте об’єднати залишилися в загальній сервіровці.

Зовсім не обов’язково, щоб вся посуд була з єдиного комплекту. Найбільш цікавий дизайн виходить при вмілому поєднанні різних видів виробів. Це можуть бути комбінації з різними відтінками, формою і навіть матеріалами. Головне, щоб фрагменти різних колекцій склали цілісну гармонійну картину.



Кілька простих прикладів:

  • з одного боку столу додайте сині тарілки на червоних серветках, а на іншій половині — червоні тарілки на синіх серветках, ця рада застосуємо до різних колірних сполучень;
  • тарілки різного кольору поставте через одну, доповнивши строкатим текстилем, в забарвленні якого присутні відтінки посуду;
  • використовуйте сервірувальні тарілки з одного комплекту, а закусочні з іншого.

Але найбільші прикрощі господині доставляє неповний набір келихів або чарок. Адже ці вироби б’ються досить часто, тому така ситуація може повторюватися регулярно. Що ж робити з рештою в кожній колекції двома–трьома предметами? Оформіть їх загальним декором, який приверне до себе увагу і стане своєрідним логотипом сервірування. Атласна стрічка, мереживний бант і навіть колоритна проста мотузка виявляться акцентом, який об’єднає розрізнені елементи в стилістично цілу композицію.

Ваш стіл живе за вашими правилами

Частування гостей або сімейний обід — це подія для вашого будинку, а не кулінарне шоу на телебаченні. Тому ви можете дозволити собі виходити за рамки нудних правил і знаходити свої унікальні рішення. І наш салон завжди готовий підтримати вас у ваших творчих проявах.

Адже Villa Grazia — не просто магазин елітного посуду та ексклюзивного декору. Місією компанії є, передусім, краса, якої ми прагнемо оточити наших клієнтів у їх затишних і стильних будинках. Адже естетика життєвого простору формує наш внутрішній стан і задає настрій, з яким ми проводимо кожен свій день.

Дата: 04.09.2017
Рубрика: Статті

Хочете першими отримувати листи про нових колекціях, акції, знижки та заходах? Підпишіться на розсилку Villa Grazia!

Хочу!

Схожі статті

  • Смак під контролем! Як дизайн посуду впливає на апетит
  • «Шейкер і ©» – барні аксесуари і їх призначення
  • Вінок поетичних подарунків до 8 березня
  • 10 цікавих фактів про кольорі
  • Стилі в інтер’єрі: вінтаж