Дізнавшись про те, що кулінарний блогер і творець perchik.club Асмік Гаспарян збирається провести майстер-клас з приготування кількох страв з лавандою, ми не змогли втриматися, щоб не відвідати цей захід.

Ті, хто серйозно захоплюються кулінарією, визнають, що лаванда неймовірно ароматна приправа, яка здатна змінювати наші стереотипи про смаки. Її особливо люблять жителі Італії, Іспанії та півдня Франції. Це чудова добавка до салатів, соусів, супів і других страв з овочів і м’яса. А ще її активно додають у напої і чай, і не тільки для аромату, але і для поліпшення самопочуття. Лаванда відмінно поєднується з чебрецем, м’ятою, мелісою і шавлією.

В Україні лавандова приправа ще не так популярна, але це справа часу. Після дегустації лавандового меню, ми серйозно задумалися, а не чи придбати нам це ароматне зілля для домашнього використання.

Асмік займається продажем різноманітних приправ і активно пропагує використання їх у кулінарії, медицині і косметології. Те, що в цей раз готувала Асмік, можна спокійно віднести до розряду «пальчики оближеш». Отже, до справи!

Інгредієнти:

  • Філе курки або індички
  • Яловича вирізка
  • Морква
  • Сир лавандовий
  • Зелень
  • Масло або горіхи за бажанням
  • Суміш спецій для м’яса perchik.club

Спосіб приготування:

Вимите і підсушену на серветці м’ясо попередньо відбиваємо до товщини 1 див Викладаємо в наступній послідовності: курка або індичка, яловичина, тонкі пласти моркви, зелень, тонкий шар сиру і масло. Акуратно скручуємо рулет, перемотувати його ниткою і укладаємо в харчову фольгу.

Випікаємо в духовці при температурі 180-200ºС 30 хвилин. Це час розраховане на 1 кг отриманого продукту. За 10 хвилин до готовності відкриваємо рулет, щоб утворилася золотава скоринка. Для цього кілька разів змащуємо його сумішшю з масла, куркуми і меду.

Після готовності даємо 10 хвилин страві охолонути, після чого рулет нарізаємо шматочками 1,5 – 2 див.

Готуємо соус лавандовий

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,5 л
  • Лаванда суха спеція – 1 ч. л.
  • Борошно – 40 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Мускатний горіх, чилі і сіль за смаком

Приготування:

Готуємо лавандова молоко. Додайте суху лаванду в молоко і підігрійте на вогні, не доводячи до кипіння. Дайте настоятися лаванді 15 хвилин і процідіть молоко.

Візьміть каструльку з товстим дном і використовуйте тільки дерев’яну лопатку. В нагрітій каструлі розтопіть масло, але не доводьте його до кипіння. Потім поступово змішайте його з борошном, але так, щоб ваша маса не стала темною (інакше соус не вийде). Потім поступово додайте молоко (кімнатної температури) безперервно помішуючи лопаткою. Ваш соус повинен вийти гладким, без утворення грудочок. В отриману суміш додайте за смаком мускатний горіх, перець чилі і сіль.

Перед подачею рулету, полийте тарілку соусом, як це показано на фото.

Ви можете подати разом з цим блюдом салат, використовуючи свіжі овочі та зелень сезону.

А тепер про саму подачі. Ми вирішили, що лавандова меню буде ще більше підкреслювати смак приготованих вами їжі, якщо ви використовуєте посуд та текстиль в класичних лавандових кольорах.

Колекції текстилю «Лаванда» — одні з найпопулярніших в наших салонах:

  • Лаванда
  • Лавандовий рай
  • Букет лаванди

Зверніть увагу і на посуд для сервірування, яка представлена в колекціях.

Прикрасьте свій стіл квітами і запросіть на обід своїх друзів. Ми впевнені, що ваше лаванда паті пройде бездоганно!

Приємного апетиту!

Дата: 13.04.2016
Рубрика: Фото рецепти

Хочете першими отримувати листи про нових колекціях, акції, знижки та заходах? Підпишіться на розсилку Villa Grazia!

Хочу!

Схожі статті

    М’ясний рулет з лавандовим соусом від Асмік Гаспарян: Один коментар



    • Наталія

      17.04.2016 в 01:12

      Була на цьому майстер класі і пробувала все, що ми приготували. Була захоплена кольором посуду і підібраною серветкою з лавандою. Це гармоніювало з стравами і робило подачу люксової.

      Відповісти