Кава завоювала серця мільйонів живуть на землі. Це романтичний, підбадьорливий напій, який відіграє особливу роль в нашому житті. Правильно приготувати його не всім під силу. Пінка, яка як хмара покриває його, не тільки смачна родзинка, це ще й показник якості кави. Можна зробити каву з пінкою будинку, не використовуючи при цьому машину?

Головне для приготування:

  • Турка повинна бути з вузьким горлечком, чим менше шийку, тим смачніше вийде ваш кави.
  • Хороший кави само собою. Чим якісніше ваші зерна, тим густіше буде ваша пінка. Перемалывайте зерна перед готуванням.
  • Чистий фільтрована вода сприяє аромату і смаку. Чим холодніше вода буде, тим смачніше вийде.
  • Посуд, в яку ви наллє готовий напій – це ще один яскравий момент у церемонії і настрої.

Чотири кроки до отримання каву з пінкою

  • 1 чайна ложка меленої кави завжди прирівнюється до 100 мл води. Це класичне співвідношення для всіх! Додаєте кави в крижану воду і ставите турку на дуже маленький вогонь.
  • Не залишайте процес без контролю, секунда буває вирішальною. Ви побачите пінку, яка почне поступово підніматися.
  • Зніміть турку з вогню і настоюйте напій кілька хвилин. Через кілька хвилин ще раз доведіть каву до підйому пінки.
  • Тепер подача. Акуратно зніміть пінку і ложечкою укладіть її в чашку. Після цього розлийте напій і насолоджуйтеся!
  • Маленькі секрети:

  • Все одно, який сорт кави ви будете використовувати, головне свіжий і якісний.
  • Помел повинен відбуватися перед самим приготуванням. Чим дрібніше буде порошок, тим смачніше буде ваш напій
  • Щоб зберегти аромат, додайте вашу турку щіпку солі.
  • Розливайте кави в гарячий посуд, її можна облити окропом.
  • Щоб гуща швидше осіла на дно чашки можна налити трошки холодної води. А ще деякі перед розлиттям один раз вдаряють дном турки об стіл.
  • Найкращий кави виробляється в Центральній і Південній Америці. Найпопулярнішим вважається сорт арабіка. Зверніть увагу на те, щоб всі зерна були однакові, маслянисті і ароматні. Для справжніх гурманів створені спеціальні хранителі зерен, які підтримують певну температуру і вологість в контейнері. Якщо зовнішній вид кави викликає у вас сумнів, краще відмовитися відразу. Справжню каву з пінкою можна приготувати тільки з свіжого і дорогого кави.

    Кава для здоров’я

    Не рекомендується варити каву міцніше, ніж чайна ложка на 100 мл води. Напій не принесе вам ні смакових, ні корисних відчуттів.

    Як і будь-який інший продукт, кава має свої калорії. Все залежить від добавок, якими ви насичуєте його: цукор, вершки, молоко, сироп, коньяк, віскі і так далі.

    Сподіваємося, що приготоване і красиво поданий кави доставить вам і вашим гостям величезне задоволення. А за нами пропозиції чудовою посуду для цього. І ще, кавовий сервіз – це відмінний подарунок до будь-яких свят і просто так.

    Дата: 27.07.2015
    Рубрика: Статті

    Хочете першими отримувати листи про нових колекціях, акції, знижки та заходах? Підпишіться на розсилку Villa Grazia!

    Хочу!

    Схожі статті

    • Валерій Целинский, генеральний директор ТОВ «ПарусЭкспоМедиа» — про конкурс «Вернісаж святкових сервировок»
    • Керамічні історії міста Болеславец: скарби Сілезії, загартування вогнем і визнання Папи Римського
    • День св. Валентина – свято для двох або для всіх?
    • Керамічна новорічна казка — три бренду для святкової сервіровки
    • Чайна церемонія