Оброблення м’яса зазвичай включає в себе 2 різні поняття: може бути кулінарна обробка, а може бути торговельна. Кулінарна обробка передбачає розділення туші тварини спочатку просто на передню і задню частини, а потім вже на більш дрібні в залежності від конкретних цілей. У цьому випадку розрізування на окремі частини проводиться за природним анатомічним з’єднанням.


Оброблення м’яса зазвичай включає в себе 2 різні поняття: може бути кулінарна обробка, а може бути торговельна. Кулінарна обробка передбачає розділення туші тварини спочатку просто на передню і задню частини, а потім вже на більш дрібні в залежності від конкретних цілей. У цьому випадку розрізування на окремі частини проводиться за природним анатомічним з’єднанням.
Торгова оброблення передбачає розділення туші на більш дрібні частини. При такому вигляді оброблення не надається значення кулінарним якостям м’яса. Один і той же ніж для оброблення м’яса навряд чи може використовуватися в різних випадках.
Багато покупців, які купують м’ясо регулярно в одних і тих же відділах на ринку або в магазині, звертають увагу, що у одного продавця м’ясо завжди має більш апетитний вигляд, ніж у іншого. Це при тому, що вони самі купують м’ясо, можливо, на одній бойні, і навіть худоба може бути куплена у одного господаря. Але забій худоби й оброблення туші – це теж мистецтво. Тому так і виходить, що дві дуже схожі корови, що містилися в одного фермера, але забиті різними м’ясниками, в підсумку дадуть зовсім різне м’ясо. Тому при покупці варто звертати увагу на будь-які дрібні фактори, в тому числі і на те, як в принципі виглядає м’ясо – апетитно, чи ні.

Джерело: http://dama.net.ua/